Διεθνή

Γάζα: Αποστάσεις ΗΠΑ από Ισραήλ για Ράφα, εν μέσω προειδοποίησης του Τελ Αβίβ για «καυτό καλοκαίρι» στο Λίβανο (ΒΙΝΤΕΟ)

Προειδοποιεί για «καυτό» καλοκαίρι το Ισραήλ

Αποστάσεις εξακολουθεί να παίρνει η Ουάσιγκτον από την απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει στη Ράφα, την ώρα που το Τελ Αβίβ προειδοποιεί για «καυτό καλοκαίρι» και πιθανότητα επέκτασης των εχθροπραξιών και στο Λίβανο.

Αιχμές από τις ΗΠΑ κατά του Ισραήλ

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, διαμήνυσε πως η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να ανασταλεί η παράδοση φορτίου πυρομαχικών στο Ισραήλ ελήφθη με φόντο τα σχέδια της κυβέρνησης για την επίθεση στη Ράφα, κάτι στο οποίο η Ουάσινγκτον αντιτίθεται εφόσον δεν υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των αμάχων.

«Ήμασταν πολύ σαφείς (…) από την αρχή, ότι το Ισραήλ δεν θα έπρεπε να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση στη Ράφα, χωρίς να υπολογίζει και να προστατεύσεις του αμάχους που βρίσκονται σε αυτό το πεδίο της μάχης. Και πάλι, αφού αξιολογήσαμε την κατάσταση, σταματήσαμε την αποστολή ενός φορτίου πυρομαχικών», είπε μιλώντας σε μια επιτροπή της Γερουσίας ο Λόιντ Όστιν.

«Δεν έχουμε λάβει την τελική απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε με αυτήν την αποστολή», πρόσθεσε.

Προειδοποιεί για «καυτό» καλοκαίρι το Ισραήλ

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι «η αποστολή δεν έχει ολοκληρωθεί» στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ στη σύγκρουση με τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, με τον Γιοάβ Γκάλαντ να τονίζει ότι παραμένει αποφασισμένος για την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους των κατοίκων που απομακρύνθηκαν λόγω εχθροπραξιών.

«Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ένα καυτό καλοκαίρι», είπε σε μαγνητοφωνημένη δήλωση, αναφερόμενος σε πιθανή επέκταση των εχθροπραξιών κατά μήκος των βόρειων συνόρων με τον Λίβανο.

Ethnos.gr